اندروید, برنامه نویسی موبایل

نصب محیط برنامه نویسی اندروید ۳

اموزش نصب محیط برنامه نویسی اندروید جلسه سوم

خب دوستان به جلسه ی نصب محیط برنامه نویسی اندروید رسیدیم. در این جلسه می خواهیم نرم افزار های مورد نیاز و همینطور ابزار های لازم برای توسعه ی اندروید را نصب کنیم. صد در صد خوشحال خواهید شد وقتی بفهمید شما اندروید را می توانید روی تمام سیستم عامل ها از جمله Microsoft Windows xp,7،,۱۰Mac OS X Linux including GNU  توسعه بدهید.

نکته ی دوم این است که تمام ابزار مورد نیاز برای توسعه ی اندروید را می توانید به صورت رایگان و آزادانه دانلود کنید. این ابزار ها که برای توسعه ی اندروید ضروری هستند را می توانید از وب سایت های ایرانی و خارجی دانلود کنید لازم به ذکر است که گوگل ای پی ایران را بسته است و به نحوی ما را تحریم کرده است. شما می توانید با نرم افزار های تغییر ای پی به سایت های گوگل دسترسی پیدا کنید یا کلا می توانید ابزار ها را از وب سایت های ایرانی دانلود نمایید. در پایین لیست تمام ابزار های مورد نیاز را براتون نوشته ام:

۱-جاوا JDK

۲-اندروید SDK

۳-دانلود JRE که معمولا به همراه JDK نصب می شود.

۴-محیط ویرایشگر

         ۱ – ایکلیپس (Eclipse IDE) و ADT باید با هم دانلود شوند.

         ۲- اندروید استدیو (Android Studio )

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

android

اگر یکم سر در گم شدید اصلا اشکال ندارد در ادامه با ما همراه باشید.

بین محیط ویرایشگر ایکلیپس و اندروید استدیو این انتخاب و سلیقه ی شماست که کدام محیط کاری را برای خودتان انتخاب می کنید. ولی اگر تازه کار هستید محیط ایکلیپس پیشنهاد می شود edlekarna.cz. خب پیش به صوی نصب ابزار های موردنیاز.

نصب کیت توسعه ی جاوا (JDK):

شما می توانید اخرین نسخه ی JDK را از وب سایت Oracle’s Java دانلود کنید. البته این وب سایت هم ایران را تحریم کرده است یا می توانید از نرم افزار های تغییر ای پی استفاده کنید یا این ابزار را از وب سایت های داخل کشور دانلود نمایید.

دستور عمل نصب این نرم افزار خیلی ساده است تقریبا مثل تمام نرم افزار های دیگر در صورتی که به مشکل خوردید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. دستور عمل را ادامه بدهید تا نصب و پیکر بندی به اتمام برسد.

در نهایت شما باید PATH و JAVA_HOME را به متغیر های محلی خودتان اضافه کنید. بر رویMy Computer راست کلیک کنید و از لیست بالا امده گزینه ی Properties را انتخاب کنید. بعد در قسمت تنظیمات پیشرفته (Advanced system Setting) در بخش سمت چپ بروید. پنجره ی System Properties برای شما باز می شود در تب Advanced بر روی Environment Variables کلیک کنید. بعد یک صفحه ی دیگر براتون باز می شود.

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

environment variable

 

در بخش User variable بر روی دکمه ی NEW کلیک کنید و اطلاعات زیر را وارد کنید تا دوتا User variable ساخته باشید.

Variable name : PATH Variable value : C:jdk1.7.0_75bin Variable name : JAVA_HOME Variable value : C:jdk1.7.0_75$ .

Variable value همگی مکان نصب هستند پس اگر شما در مکان دیگر نصب کردید دقت فرمایید.

نکته : اگر از قبل متغیر های بالا وجود داشتند می توانید متن های Variable value را بعد از یک سیمیکالون  ( ; ) وارد کنید و ذخیر کنید. خب دوستان این مراحل برای ادامه ی کار ما بسیار حیاتی هستند پس تا اخر ان ها را انجام دهید و درصورتی که به مشکل خوردید با ما در بخش نظرات درمیان بگذارید.

اموزش نصب اندروید SDK :

شما می توانید اخرین نسخه ی Android SDK را از صفحه ی رسمی آن دانلود نمایید و نصب کنید .دانلود اندروید SDK .

  • برای دانلود از صفحه ی رسمی نیاز به پراکسی و نرم افزار های تغییر ای پی دارید.

خب بزن بریم تا SDK Manager را را اندازی کنیم. در بخش تنظیمات وارد بخش زیر شوید:

All Programs > Android SDK Tools > SDK Manager

بعد از این یک پنجره مثل شکل زیر برای شما باز می شود.

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

android_sdk_manager

اگر اولین بار است که SDK manager را راه اندازی می کنید وقت ان است تا پکیج های مورد نیاز خود را نصب کنیم. در حالت پیشفرض در لیست پایین ۷ پکیج قرار داده شده است. , اما من پیشنهاد می کنم که برای سریع تر شدن کار پکیج های Sample را نصب نکنید .بعد از ان روی نصب ۷ پکیج (Install 7 Packages) کلیک کنید تا همانند شکل زیر دیالوگ باکس براتون نمایش داده بشود :

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

android_sdk_installation

اگر شما موافق نصب بسته هستید روی قبول داشتن نصب تمام پکیج ها کلیک کنید و ان ها را با هم نصب کنید. حالا برید و واس خودتون یک قهوه درست کنید و بنوشید تا فایل های نصب بشوند مخصوصا با اینترنت کشور عزیزمان شاید دقایق زیادی از شما بگیرد.

نکته :اگر SDK manager رو از سایت که براتون گذاشتم دانلود کنید نیاز به رفتن این مراحل نیست و پکیج ها به صورت پیشفرض نصب شده اند.

نصب اکلیپس و نصب محیط برنامه نویسی

تمام مثال ها در این اموزش با استفاده از Eclipse IDE نوشته شده است. بنابراین بنده به شما پیشنهاد می کنم که از اخرین نسخه اکلیپس Eclipse استفاده نمایید. برای دانلود اخرین نسخه ی این نرم افزار به لینک زیر رجوع کنید:

اکلیپس را اگر در پوشه ی c ویندوز خودتان نصب کرده باشید می توانید با زدن دستور زیر در خط فرمان ان را باز کنید یا  با زدن روی ایکون ان در دایرکتوری که ان را نصب کردید ان را باز کنید.

C:eclipseeclipse.exe%

اگر تا اینجا با ما همراه شده باشید باید نتیجه ای شبیه عکس زیر را ببینید اگر محیط ما با شما متفاوت بود به خاطر اختلاف ورژن بین این دو اپلیکیشن است .

 

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

eclipsehomepage

 

راه اندازی ابزار های توسعه ی اندروید ADT

در این مرحله شما باید پلاگین ADT را به اکلیپس خود اضافه کنید. با باز کردن اکلیپس شروع کنید سپس در نوار بالا به بخش زیر بروید:

Help > Software Updates > Install New Software

این کار پنجره ی زیر را برای شما نشان می دهد:

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

android_development_plugin

حالا از دکمه ی ADD که در شکل بالا هم می بینیم برای اضافه کردن این پلاگین استفاده می کنیم .سپس در پنجره ی بازشو به نام Add Respository اطلاعات زیر را وارد کنید :

Name : ADT Plug-in location :

سپس بر روی OK کلیک کنید و بعد انکه اطلاعات را ثبت کردید نرم اقزار شروع به جستجو برای محل داده شده می کند و در نهایت پلاگین یافت می شود لیست پایین نمایش داده می شود.

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

android_development_plugins

بر روی select all کلیک کنید تا همه انتخاب شود سپس بر روی Next کلیک کنید .
سپس سیستم برای ادامه ی نصب این پلاگین و پلاگین ها مورد نیاز بعدی شما را راهنمایی می کند.

ساخت شبیه ساز اندروید 

نصب محیط برنامه نویسی اندروید

android_virtual_device810364527394

 

برای تست نرم افزار های خود نیاز به سیستم عامل اندروید دارید ولی می توانید برای تست یک شبیه ساز در ویندوز خود بسازید. قبل از انکه کدنویسی خود را شروع کنیم بزارید تا یک ماشین شبیه ساز اندروید بسازیم. در قسمت منو اکلیپس در بخش window بشوید و روی AVD Manager کلیک کنید. سپس بر روی New کلیک کنید تا یک شبیه ساز اندروید بسازیم. نام دستگاه را وارد کنید سپس اطلاعات زیر را قبل از ساختن شبیه ساز وارد کنید.

سعی کنید از اطلاعات درون عکس استفاده نمایید .
اگر AVD شما با موفقیت ساخته شده است بدین معنا است که محیط برنامه نویسی شما اماده است.
سپس پنجره را ببندید و دوباره به بخش زیر بروید:

Window > AVD Manager>

و روی اسمی که برای شبیه ساز خود انتخاب کردید کلیک کنید و روی START کلیک کنید.
می بینید که شبیه ساز شما فعال شده است و شما یک دستگاه اندروید، روی کامپیوتر خود دارید.

در صورت برخوردن به مشکل به بخش نظرات رجوع کنید و ان را با ما  در میان بگذارید.

منتظر نظر ودیدگاه های شما هستیم با ما باشید..